Vilsted Sø Løb slår rekord

Kære læser,

Endnu en skøn uge er gået på Ranum og vi har oplevet mange ting. Vilsted Sø Løb løber af staben i morgen, lørdag den 14. september, og vi har trænet os brandvarme til at deltage på de forskellige ruter. I år er der endnu flere tilmeldte end nogensinde før og vi GLÆDER os til at se så mange dejlige mennesker, til en skøn dag i Ranum. Profilfagene har nydt de solrige dage udendørs og hygget indendørs i regnen. For de ansatte har vi afholdt en ESG-workshop hvor vi satte fokus på en mere bæredygtig udvikling for skolens udvikling – både med de praktiske og de sociale aspekter.

God læsning & weekend.

Vilsted Sø Løb nu på lørdag!

Vilsted Sø Løb har i år slået alle rekorder og vi ser frem til en fantastisk dag fyldt med god energi, gåture, løbeture, grin og aktiviteter overalt på skolen.

Efter præmieoverrækkelserne vil der være frokost på Torvet og i spisesalen, inden den står på en KÆMPE buffet af aktiviteter for hele familien:
Badminton – Baking – Bubble Football – Coral Lab Tour – Creative Lab (Krea for børn) – Dance Workshop – Grill School – Mountain Biking – Sailing – Wakeboarding – Workshop: T-shirt Design eller Jewellery Bowl – Yoga.

Program

Kl. 08.00- 09.30Udlevering af startnumre (Eleverne kan hente til familien fredag)
Kl. 09.30-11.00Forfriskninger, te, kaffe og vand på plænen ved startområdet.
Kl. 09.30-10.00Fællessamling i Festsalen for – hovedsageligt familie pga. begrænsede antal pladser!
kl. 10.00Start – ½ maraton
Kl. 10.10Start – 12,5 km gåtur
Kl. 10.30Opvarmning – med musik og spræl på plænen
Kl. 10.40Start – 12,5 km løbetur
Kl. 10.50Start – 12,5 km løbetur
Kl.11.30-13.30Frokost boder på Torvet og i spisesalen.
Kl. 12.00-13.00Præmieoverrækkelser på plænen foran hovedbygningen
Kl.12.00-12.40Før frokost:   1. Orientering om valg til Kulturfag og Elevfester fra det Frivillige forældreråd. Festsalen
Kl.12.45-13.25Efter frokost: 2. Orientering om valg til Kulturfag og Elevfester fra det Frivillige forældreråd. Festsalen
Kl. 13.30Aktiviteter på efterskolen for familien: f.eks., fællessang, musik, sejlads, adventure, MTB, bagning, design, badminton, klatring, medie – fotosafari, Klatring, spil-cafe, wakeboarding, Creative workshop, T-shirt Design, Kajak/kano mv.
Kl. 16.00Slut

Nyt 24/25 Ranum Magasin ude nu!

Se hele det store 24/25 magasin online allerede nu, her i forbindelse med information on Efterskolernes Dag:

Efterskolernes Dag 2024 (ranumefterskole.dk)

Du kan også få dit eget fysiske eksemplar til Vilsted Sø Løb i morgen 14. september.

Outdoor Weekend

Outdoor Weekend gik intet mindre end fantastisk med en omgang indian summer, der bragte sommernætterne tilbage for en stund. Vi var ude i det skønne vejr og opleve naturen på tæt hold med gåture og mad over bål.

Ceramics-hygge

10+ Ceramics faget hyggede med fordybelse og snakke, mens de lavede de smukkeste krus.

Adventure gør klar

Profilfaget Adventure får nye skills denne uge med teori om det bedste bål i naturen, og åbner op for klatring. De er snart klar til den norske natur!

ESG-workshop om bæredygtighed

Vores ESG og bæredygtighedskonsulenter Sofie Dal og Emilie Krogh Jensen afholdt en super spændende workshop om skolens nuværende standpunkt og fremtid inden for bæredygtighed. Både den direkte praktiske tilgang og den bæredygtige dannelse af både elever og ansatte. Det var en dag fyldt med ny viden, gode snakke og ideer til hvordan vi kan gøre skolen endnu mere bæredygtig og ruste os til fremtiden.

Wakeboarding

Wakeboarding har denne uge haft fantastiske dage på vandet – både på den store bane i Thisted og den mindre her i Rønbjerg.

10+ Climbing

Vi havde den fedeste tur til en rigtig klatrepark, hvor vi kom op i højderne blandt træernes kroner

Forstanderens klumme

Kære læser

Det har været en intens uge for elever og ansatte. Bortset fra en alvorlig pædagogisk sag med elever, så har ugen også budt på masser af god energi og mange elever glæder sig til at familien kommer på besøg på lørdag til Vilsted Sø Løb og Familiedag.

I løbet af ugen har vi desværre måttet sende elever hjem til 5 forskellige lande fordi de har eksperimenteret med cannabis eller alkohol. Det gør rigtigt ondt på både eleverne, som afslutter deres ophold i utide, men også på deres venner. Det er en hård erfaring, at man har et ansvar og valg ifht. at sige fra eller undlade at trække kammerater ind i problemer.

Vi står foran en stor weekend og en begivenhedsrig uge. Vi starter lørdag med Vilsted Sø Løb og rekord mange familier og elever har tilmeldt sig. Efter løbet er det vigtigt, at forældrene prioriterer at deltage i en orientering om valg af Kulturfag fra forstander og Elevfesterne fra det frivillige forældreråd.
Søndag er der rundvisninger for over 50 interesserede familier, og mere end 100 elever har valgt at tage ud og prøve faldskærmsudspring. Mandag får vi besøg af en unik oplægsholder Mizz Privileze og aftenen er der koncert med Patina.

Onsdag har vi Intenational aften, hvor elevernes præsenter deres egns-kultur og landskultur for hinanden i forskellige lokaler på hele skolen. Torsdag er der fri kl. 14.30 – og Ranum Busserne er klar til at køre eleverne hjem på forlænget weekend.

Olav Storm, forstander

Det sker:

Vilsted Sø Løb og familiedag 14. september

Se program og tekst først i nyhedsbrevet.

Efterskolernes dag d. 29. sep. kl. 10-17

Vi holder åbent hus d. 29. sep. fra kl. 10-17. Her kan I komme forbi og høre mere om Ranum Efterskole, få en rundvisning, smage på vores verdenskøkken’s lækkerier samt underholdning på torvet.

Program for Efterskolernes Dag
Kl. 10-11 International morgenbuffet i kantinen.

Kl. 10-17 Eleverne viser rundt og mulighed for at snakke med en lærer i Cafeen om tilmelding og økonomi

Kl. 10.30, 12.30, 14.00 & 15.30 Oplæg om efterskolelivet på Ranum ved forstander i festsalen.

Kl. 11-17 Verdenskøkken serverer forfriskninger i spisesalen og på torvet.

Kl. 11, 13, 14, 15 & 16 Oplæg om internationalt Cambridge program i Guldhornssalen

Kl. 10.15, 11,15, 12,15, 13,15, 14,15 & 15.15 Musikholdet underholder på Torvet

Kl. 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14,15 & 15.30 Danseopvisning på Torvet

Kl. 10.45, 11.45, 12.45, 13.45, 14.45 & 15.45 Oplæg om Coral Restoration i Coral Lab

Tilmeld her.

Følg os på de sociale medier

Facebook Instagram TikTok YouTube

Venlig hilsen

Ranum Efterskole College



da_DKDanish