Vi arbejder på at komme til Bonaire øerne (tidl. Hollandske antiller), men der er stadig et forbehold i forhold til destinationen, da projektet og interaktion med en lokal skole går forud for destination.
På nogle øgrupper konstateredes i 1998 at op imod 97 % af det omgivende koralrev var afbleget og ødelagt (pga. El Nino), hvilket påvirkede det marine liv i ekstrem grad og således også den af befolkningen som var afhængig af fiskeri. Efter intenst genopretningsarbejde med koraldyrkning i ”nurseries”, fragmentering og senere udsætninger gik man fra en koraldækning på 2-3% i 2012 til 16 % i 2014 og endnu større dækning i årene herefter – arbejdet hjælper.
Derudover skal vi dykke, snorkle, medvirke til at dyrke koraller, eventuelt skolebesøg, fiskeri, landbrugsbesøg- og samarbejde.
Vi skal førstehåndsstudere afblegede og skadede koralrev og fragmentere koraller og bistå til genoprettelse af koralrev. Vi skal opleve hvilken rolle koralrevene spiller biologisk samt samfundsmæssigt for befolkningen på Bonaire, opleve hvordan man lever og spiser, samt hvilke indgreb og forholdsregler befolkningen gør for at man på en ø-gruppe kan sikre at produktion og forbrug er bæredygtigt.
Man skal være færdigvaccineret/coronapas, have en negativ PCR, mundbind under rejse.
Myndighederne i Nederlandene har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres ind- og udrejse i de caribiske dele af Nederlandene: Aruba, Curacao og St. Maarten (den nederlandske del af øen) samt for de tre særlige nederlandske kommuner: Bonaire, St.Eustatius og Saba.
Rolf Iversen ri@ranumefterskole.dk |
Egenbetaling: ca. 10.900 DKK.
Lommepenge anbefalet 1.000 DKK.
Vaccinationer: Se Corona-afsnit. Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A