Eleverne godt i gang

Kære læser,

Anden uge er ovre, og eleverne kan nu tilføje en masse nye minder fra efterskolen til deres tanker. Det er en kort uge og derfor skal den nye Ranum bus endelig prøves af, som med 6 ruter forbinder Ranum med stort set alle landsdele, Billund og Ålborg lufthavn. Vi håber selvfølgelig at det vil gå over alt forventning og være en blivende succes for efterskolen.

Med de første to uger af elevernes nye efterskoleliv snart overstået, kan man også mærke at de unge mennesker begynder at føle sig hjemme i skolens rammer. De er blevet rystet endnu mere sammen efter Farvefesten, House Cup og opstarten af deres profilfag. Dog kan man også mærke at ugens højdepunkt for mange af eleverne var at få mobilen tilbage.

Vi ser her på efterskolen frem til at lære eleverne endnu bedre at kende, og skabe rammerne for det fedeste efterskoleår på Ranum.

Farvefesten

Farvefesten er løbet af stablen, hvor eleverne fik samarbejdet om hvordan de skulle vise deres farve og tema til resten af skolen. Der var her konkurrence om bedste udklædning og bedste borddekoration.

House Cup

Søndag blev der afholdt Ranum efterskoles svar på OL, nemlig House Cup. Her dystede eleverne i forskellige fysiske discipliner, og blev endnu en gang rystet sammen.

Profilfagsdag

Så er profilfagene blevet startet op, og eleverne havde en hel dag lørdag, med fokus på deres skills.

Mobilerne tilbage

Tirsdag fik eleverne efter rengøring deres mobiler tilbage. Man skulle tro at det har været upopulært, men når man spørger eleverne, har det faktisk været en overvejende god oplevelse. Mange giver udtryk for at det har været rart at være sociale uden mobilerne, og har følt sig mere til stede. Dog vil de alligevel helst ikke undvære den igen.

”Ikke så slemt som forventet” – Frederik Kjølhede Stausholm

”It was nice seeing people speaking with each other, instead of being on the phone” – Ana Paulina Rodriguez Escalante

“Det var rart at lære folk at kende uden mobilerne, men det har været savnet bare lige at kunne ringe hjem” – Hanan Star Kamaria Maabo

”Fint nok, har faktisk ikke tænkt på det” – Karl-Emil M. V. Kristensen Lehmann

”Det var rart, men savner at have minder (billeder) at kunne kigge tilbage på fra den første tid” – Andrea Skjoldan Kjær

Koncert med Sloe Jim

24/25 årgangen har også været til koncert onsdag aften, med bandet Sloe Jim.

Første Ranum Bus

Den nye Ranum bus skal for alvor prøves af, med 6 ruter der forbinder Ranum med stort set alle landsdele, Billund og Aalborg lufthavn. Initiativet er nødvendigt efter at Efterskolebussen i foråret meddelte at den ophørte, og vi er nu den eneste efterskole, som nu har dette tilbud på tværs af landet. Vi glæder os derfor til at kunne tilbyde denne service til vores elever.

Jer der vil benytte Ranum Bus skal huske at bestille jeres billet senest tirsdag næste uge, til torsdagens afgang. Bestil her. Læs mere på vores side om Ranum Bus her.

Eleverne tager bussen fra Skolens store P-plads, hvor der vil være skilte som viser hvor busserne til Rute 1 + 2 + 3 holder.

Følg med i ændringer på FB Ranum Bus

Rute 5 med NT950X bussen kører fra busstoppestedet ved Seminarievej.


Elever og forældre har bestilt billetter via vores hjemmeside og booking-portal. Det er vigtigt at eleven har billetten klar på sin mobil eller udprintet, så chaufføren kan scannebilletten. Busserne skal køre til tiden, særligt Rute et som har 39 elever med til Odden, Roskilde og København.


Det er også en god ide at eleven har selve køreplanen udprintet eller på sin mobil, så de er sikre på hvor og hvornår bussen kører. Vi håber at det kommer til at gå fint, og er meget taknemmelige på fællesskabets vegne for opbakningen! Tak.


Hvis der er ledige pladser på en bus, kan de bookes op til afgang på linket her men det er de sidste billetter på bussen, så der er ikke længere garanti for en plads. Husk derfor at bestille Ranum Bus til weekender senest tirsdagen inden.

Forstanderens klumme

Kære læser

Ude på P-pladsen står en stor flok unge, som for første gang skal med den nye Ranum bus. Alle er spændte og vi håber at de kommer godt hjem til Århus, København, Ålborg, Viborg, Herning, Silkeborg, Billund, Vejle, Fredericia eller hvor de nu skal hen.
Følg med på FB gruppen Ranum Bus
Eleverne er også trætte, for det har været en meget begivenhedsrig opstart med masser af aktiviteter, nye fag og særligt nye fællesskaber. Det er vildt livsbekræftende og en fantastisk oplevelse at se hvorledes de unge i fællesskab med os voksne får formet en hverdag sammen.

Enkelte elever har haft store udfordringer med særligt savnet af kæresten og familien, og vi har derfor fået et par ledige pigepladser. Sig det videre, hvis I kender en der har interesse i at blive elev på Ranum i år. Vi glæder os til at se eleverne tilbage på søndag efter kl. 18.

Unges valg af efterskole

Vi deltager i en stor undersøgelse som hedder Unges valg af efterskole. Vi vil rigtig gerne have at forældrene også udfylder en del af undersøgelsen. Vi har derfor på Skoleplan delt et link, som vi håber at forældre til dette års elever vil udfylde inden tirsdag i næste uge.

Eleverne deltager i undersøgelsen på mandag.


Vilsted Sø Løb – tilmeld dig både til dagen og til løbet.

Der er stor interesse for at deltage i Familiedagen og Vilsted Sø Løb eventen. Forældre og søskende skal benytte to tilmeldinger.
En til familiedagen, så vi ved hvor mange der kommer til dagen og aktiviteter.

Tilmeldingsfristen for deltagelse af dagen er d. 05/09-2024 kl. 23.59. Efter tilmeldingsfristen sender vi bekræftelse og beder de tilmeldte vælge aktiviteter til eftermiddagens program.
En tilmelding til deltagelse i Vilsted Sø Løb, hvor hver deltager skal vælge distance.

Fristen for valg af distance til løbet er d. 29/08-2024 kl. 23.59.

Vi sender det til løbsarrangørerne som så sørger for at der startnumre klar fredag inden løbet, som eleven på skolen kan hente til familien.

HUSK at deltagelse i det store event er gratis for elever og familie, både forældre, søskende og bedsteforældre mv.

Tilmelding via skoleplan – Se under undersøgelser -> Spørgeskema.

Det sker

Eleverne tager allerede hjem torsdag på deres første forlængede weekend. Derfor er det en kort uge på Ranum Efterskole.

Vilsted Sø Løb for alle d. 14. sep
I samarbejde med Lions Club arrangerer vi Vilsted Sø Løb og kombinerer det for alle elever og familier med en aktivitetsdag. Vi håber, at mange familier vil søge til Ranum for at deltage op oplever efterskolestemningen og fællesskabet for en dag.

Tilmelding via skoleplan – Se under undersøgelser -> Spørgeskema.

Efterskolernes dag d. 29. sep. 10-17.

Efterskolernes dag d. 29. sep. 10-17.

Vi holder åbent hus d. 29. sep. fra kl. 10-17. Her kan I komme forbi og høre mere om Ranum Efterskole, få en rundvisning, smage på vores verdenskøkken’s lækkerier samt underholdning på torvet.

Program for Efterskolernes Dag
Kl. 10-11 International morgenbuffet i kantinen.

Kl. 10-17 Eleverne viser rundt og mulighed for at snakke med en lærer i Cafeen om tilmelding og økonomi

Kl. 10.30, 12.30, 14.00 & 15.30 Oplæg om efterskolelivet på Ranum ved forstander i festsalen.

Kl. 11-17 Verdenskøkken serverer forfriskninger i spisesalen og på torvet.

Kl. 11, 13, 14, 15 & 16 Oplæg om internationalt Cambridge program i Guldhornssalen

Kl. 10.15, 11,15, 12,15, 13,15, 14,15 & 15.15 Musikholdet underholder på Torvet

Kl. 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14,15 & 15.30 Danseopvisning på Torvet

Kl. 10.45, 11.45, 12.45, 13.45, 14.45 & 15.45 Oplæg om Coral Restoration i Coral Lab

Tilmeld her.

Følg os på de sociale medier

Facebook Instagram TikTok YouTube

Venlig hilsen

Ranum Efterskole College



da_DKDanish