fbpx
 

Coral Restoration

Kategori
Kulturfag, Profilfag P3, Rejser

Hvis du har set Den Blå Planet er du helt sikkert stiftet bekendtskab med det enorme økosystem, som befinder sig under havets overflade i form af koralrev. Dette økosystem er ikke kun hjem mere end 25% af havets dyreliv, men beskytter også verdenskystlinjer mod storme og erosion, ligesom de også er ansvarlige for at producere 50% af klodens oxygen, revene er en vigtig kilde til mad, medicin og indkomst for over en halv milliard mennesker. Desværre lider omkring 70% af havets koralrev af blegning, som er den proces, der sker, når revet bliver skadet og dør.

Med Ranum Efterskoles Coral Restoration Program møder vi ikke ”blot” lokale kulturer og samfund, men vi arbejder også at gøre en forskel ved at hjælpe med at genopbygge lokale koralrev rundt i verden, hvor vi før har rejst til Egypten, Bonaire, Puerto Rico, Costa Rica og nu planlægger at rejse til Maldiverne.

Undervisning

I den indledende undervisning forud for rejsen arbejder vi med at undersøge den lokale kultur, deres traditioner, skolesystem, landsstyre og meget mere. Vi bruger tid på at lære om koraller, samt hvordan vi kan formere dem og sætte dem ud.

Vi bruger også undervisningen til at uddanne eleverne, således de kan opnå dykkercertifikat, som er en nødvendighed på rejsen. Vi garanterer, at alle elever kan få minimum et dykkercertifikat uanset forudgående erfaring. Dykkerundervisningen indebærer teoriundervisning samt pool træning. Afhængigt af elevernes forudgående erfaring kan mængden heraf variere.

FN’s verdensmål

Med Coral Restoration har vi stort fokus på verdensmålene 13 – klimaindsats, 14 – Livet i havet samt 17 – Partnerskaber for handling. Det gør vi blandet andet ved at undersøge og arbejde med, hvordan vi kan gøre en forskel i kampen mod klimaforandringer og forureningen af verdenshavene sammen med de lokale foreninger og organisationer, ligesom vi gennem viden og aktiv indsats kan hjælpe til at modvirke netop disse problematikker.

REJSEN

På rejserne bestræber vi os på at bo tæt sammen med den lokale befolkning, hvor vi får lov at opleve, hvordan deres liv og hverdag ser ud. Uanset destination arbejder vi for at arrangere et lokalt skolebesøg, hvor eleverne får mulighed for at opleve, hvordan en skoledag også kan se ud. Vi vil så vidt muligt komme ud og opleve de lokale og kulturelle seværdigheder, som f.eks. arkitektur, historie med mere. Vi har på tidligere rejser hjulpet lokale organisationer i deres arbejde med at genskabe de lokale koralrev, men på vores kommende rejse til Maldiverne, er vi blevet inviteret at den lokale dykkerskole på øen Dharavandhoo til at assistere dem med at få oprettet deres eget Coral Restoration program. På den kommende tur planlægger vi ligeledes at besøge en af de ubeboede øer i nærheden, samt at bruge en dag på hovedøen Malé.

Varighed

Ca. 12 dage

Efter rejsen

Efter rejsen vil vi sammen arbejde med vores oplevelser på rejsen. Her får eleverne mulighed for at skabe forskellige præsentationer, som beskriver de kulturmøder, som de har haft ligesom vi sammen kan undersøge vigtigheden af, at vi hjælper hinanden med at passe på vores natur på tværs af landegrænser.

Krav til eleverne

  • Dykkercertifikat. Der er ikke noget forhåndskrav til dykkerbevis, men dette er noget vi bruger undervisningstiden på at erhverve.
  • Motiveret for at studere marine liv og koraller og deltage i studierne og arbejdet.
  • Mod på at møde mennesker med et andet livssyn og andre livsbetingelser

Sikkerhed

    Udenrigsministeriets anbefalinger varierer afhængigt af vores rejsemål, men vi holder os naturligvis opdateret både før og under rejsen via deres rejsevejledninger:
    Rejsevejledninger

    Vaccinationer

    Stivkrampe, Difteri, Hepatitis A

    Undervisere

    Rolf Iversen

    ri@ranumefterskole.dk

    Vilkår og økonomi

    Egenbetaling på rejsen vil ca. være 15.000 kr.

    Lommepenge anbefalet 1.000 kr.

    Besøg facebookside

    da_DKDanish